Документа Обавештења

ЗАКЉУЧЦИ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БРУС ОД 20.03.2020.ГОДИНЕ

На трећој ванредној седници Општинског штаба за ванредне ситуације Брус одржаној 20.03.2020. године, а у вези настале ситуације донети су следећи закључци:

  1. Усваја се записник са друге ванредне седнице уз измену тачке 1 која гласи : „Формира се Call Centar у Општинској управи Брус за пружање помоћи за време ванредног стања најугроженијим суграђанима. Број телефона центра је 037/3150174 у времену од 07-19h, а телефон 064/8616637 доступан је 24 часа“.

Начелник Општинске управе Брус да сачини списак лица за дежурство у Call Centru. Поред радника ОУ у дежурство укључити  и друга лица установе и организације чији је оснивач Општина Брус.

  1. Сви субјекти заштите и спасавања на подручју општине Брус извршавају своје наложене задатке и мере од стране Општине Брус.
  2. ЈКП „Расина“ је у обавези да свакодневно врши прање улица у I и II зони уз употребу дезинфекционих средстава.
  3. Извршити дезинфекцију свих објеката и зграда установа чији је оснивач општина Брус у којима су радно ангажована лица. Такође извршити дезинфекцију заједничких просторија у стамбеним зградама.
  4. Забрањује се комби превоз на подручју општине Брус.
  5. Сва предузећа, организације и службе на територији општине Брус испред својих објеката да поставе влажне баријере – сунђере са дезинфекционим средствима као и сунђере на рукохватима.
  6. Cтручно оперативни тим за епидемије – пандемије на наредној седници Штаба да предложи објекте за евентуалну изолацију-карантин инфицираних особа.
  7. Власници продајних објеката у којима се врши продаја робе ван објеката (воће, поврће и др.) у обавези су да прекрију исте провидним фолијама.
  8. Препорука ОШВС је да се сахране својих најближих обављају у што мањем броју присутних лица без примене осталих других обичаја.
  9. Заштитне маске које донира „MODITAL“ ДОО радна јединица Брус (која нису сертификована) поделити по установама и организацијама као и члановима ОШВС Брус.

Документ можете преузети овде.

Leave a Comment