Документа Новости Обавештења

ЗАКЉУЧЦИ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БРУС ОД 30.04.2020.ГОДИНЕ

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
ОПШТИНА БРУС
ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
Број: 87-12.9/2020-II
30.04.2020.године
БРУС

На десетој ванредној седници Општинског штаба за ванредне ситуације Брус, одржаној дана 30.04.2020 године, а у вези настале ситуације донети су следећи закључци:

Усваја се записник са девете ванредне седнице ОпШВС одржане дана 22.04.2020 године.

Налаже се ЈКП ,,Расина” Брус да уз предузимање свих мера заштите против ширења вируса COVID-19 изврши отварање свих пијаца у Брусу, уз предходну дезинфекцију свих површина. У обавези је да спроведе све прописане мере заштите.

Налаже се ЈКП ,,Расина” Брус да настави са вршењем дезинфекције градских и приградских улица и тротоара, круга Дома здравља Брус. У наредном периоду у обавези је дезинфекција ПУ ,, Пахуљице” Брус, ЈП Пошта Србије и др.јавних институција.

Обавезује се Црвени крст Брус да настави са активностима доставе хране и лекова, да изврши пријем и расподелу пакета помоћи добијених из донације социјално најугроженијој категорији по списку Центра за Социјални рад општине Брус.

Обавезују се власници козметичких и фризерских салона, теретана и др. да се стриктно придржавају достављене Инструкције од стране комуналне инспекције ОУ Брус коју је прописао Кризни штаб Владе Републике Србије.

Обавезују се превозници на подручју општине Брус да се стриктно придржавају Инструкција за организовање јавног градског, приградског и локалног превоза у примени мера превенције, спречавање ширења и смањења ризика болести COVID-19, које је прописао Кризни штаб Владе Републике Србије.
Обавезују се сва привредна друштва да поштују прописане мере заштите, за сва лица радно ангажована да обезбеде заштитну опрему чија је примена у току процеса рада ОБАВЕЗНА.

Наставити са физичким обезбеђењем Дома здравља Брус и Дома за стара лица Брус, од стране припадника Војске Србије.

Командант Општинског штаба за ванредне ситуације
Саша Милошевић

Leave a Comment