Документа Обавештења

ЗАКЉУЧЦИ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БРУС ОД 13.06.2020.ГОДИНЕ

Република Србија

ОПШТИНА БРУС

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ 

Број : 87-12.13/2020-II

13.06.2020.године

Брус

      На четрнаестој ванредној седници Општинског штаба за ванредне ситуације Брус одржаној 13.06.2020. године , донети су следећи закључци :

  1. Усваја се  записник са дванаесте и тринаесте ванредне седнице ОпШВС одржане 02.06.2020 године и 10.06.2020 године.
  2. Налаже се ОУ Брус, свим субјектима од посебног значаја за заштиту и спасавање и другим службама  на подручју општине Брус да се придржавају Инструкције о организацији радних процеса прописаних од стране Владе Републике Србије, као и мера из наредби министра здравља и мера из препорука кризног штаба за сузбијање заразних болести COVID 19.
  3. Налаже се ЈКП Расина Брус да набави натријум-хипохлорид, врши дезинфекцију свих јавних површина, круга Дома здравља Брус, као и  радних простора свих служби, школа, вртића и др. установа на подручју општине Брус.
  4. Штаб препоручује  ношење маски и рукавица, одржавање дистанце од најмање једног метра у свим службама, предузећима, поштама, банкама, апотекама, малопродајним објектима и другим објектима  затвореног простора.
  5. Налаже се директору Дома здравља Брус да у сарадњи са ЗЗЈЗ Крушевац, преко ковид амбуланте организује и изврши тестирања лица са подручја на којима је утврђено присуство COVID 19, као и тестирање свих других лица са симптомима.
  6. Препоручује се одговорним лицима у свим службама, установама и приватним предузетницима да набаве бесконтактне топломере, организују вршење мерења температуре својим радницима и о евентуалним нежељеним појавама одмах обавесте Дом здравља Брус.
  7. Налаже се ОУ Брус, Oдсеку за инспекцијске послове, да у сарадњи са надлежним Републичким инспекцијама наставе са обиласком и надзором спровођења санитарно-епидемиолошких мера прописаних од стране Владе Републике Србије, као и мера из наредби министра здравља и мера из препорука кризног штаба за сузбијање заразних болести COVID 19.
  8. У складу са мерама и наредбама министра здравља и даље остаје на снази забрана уласка у Дом за стара лица Центра за социјални рад у Брусу, као и забрана корисницима да излазе из истих.

КОМАНДАНТ ОПШВС 

Саша Милошевић 

 

 

 

Leave a Comment